ALCTS - Association of Library Collections & Technical Services

2012 ALA Annual Conference
Anaheim, CA


Documents

Agenda
Minutes from 2012 Midwinter Meeting
Chair's report, December 19, 2011-June 12, 2012
Report of the LC Representative, June 2012
Reports from the current Task Forces:
On Machine-Actionable Data Elements in RDA Chapter 3
To Revise Building International Descriptive Cataloging Standards: Rendall
On RDA Instructions for Governmental and Non-Governmental Corporate Bodies
On Relationship Designators in RDA Appendix K
On Sources of Information
To Investigate Changes Affecting RDA in the Chicago Manual of Style, 16th edition
Revision proposals from:
From AALL regarding RDA 16.2.2.9: Places in certain federations
From CEAL regarding Recording Chinese Place Names in RDA 16.2.2
From OLAC on RDA 3.19.3 for video encoding formats, etc.
Regarding Hearings in RDA 19.2.1.1.1
Report of the MARBI Representative
Report from the RDA Training TF
* You need not bring these documents to the meeting.

 

CC:DA/A/66

June 10, 2012

AGENDA

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.


Saturday, June 23 1:30 pm - 5:30 pm
Hyatt Regency, Grand Ballroom A

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:30, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:35, 5 min.)
  3. [CC:DA/Roster/2012]

  4. Adoption of agenda: Chair (1:40, 5 min.)
  5. [CC:DA/A/66]

  6. Approval of minutes of meeting held at 2011 Annual Conference, June 25 and 27, 2011: Chair (1:45, 5 min.)
  7. [CC:DA/M/1158-1179]

  8. Report from the Chair (1:50, 10 min.)
  9. CC:DA/Chair/2011-2012/3]

  10. Report from the Library of Congress Representative: Tillett (2:00, 15 min.)
  11. [LC Report, June 2012]

  12. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Attig (2:15, 20 min.)
  13. Report from the TF on Machine-Actionable Data Elements in RDA Chapter 3: Rolla (2:35, 40 min.)
  14. [C:DA/TF/Machine-Actionable Data Elements in RDA Chapter 3/3]

  15. Break (3:15, 25 min.)
  16. Report from the TF to Revise Building International Descriptive Cataloging Standards: Rendall (3:40, 10 min.)
  17. [CC:DA/TF/Revise Building International Descriptive Cataloging Standards/3]

  18. Report from the TF on RDA Instructions for Governmental and Non-Governmental Corporate Bodies: Randall (3:50, 40 min.)
  19. [CC:DA/TF/Governmental and Non-Governmental Corporate Bodies/4]

  20. Report from the TF on Relationship Designators in RDA Appendix K: Winzer (4:30, 25 min.)
  21. [CC:DA/TF/Relationship Designators in RDA Appendix K/3]

  22. Report from the TF to Investigate Changes Affecting RDA in the Chicago Manual of Style, 16th edition: Dragon (4:55, 15 min.)
  23. [CC:DA/TF/Investigate Changes Affecting RDA in the Chicago Manual of Style, 16th edition/3]

  24. Report from the RDA Conference Forums and Programs TF: Abbas (5:10, 10 min.)
  25. Report from the RDA Planning and Training TF: Chair (5:20, 10 min.)
  26. [CC:DA/RDATrainingTF/2012/2]

Monday, June 25 8:00 am - 12:00 pm
Hyatt Regency, Grand Ballroom A

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:00, 5 min.)
  2. Report from the MARBI Representative: Myers (8:05, 20 min.)
  3. [CC:DA/Marbi Rep/2012/2]

  4. Revision proposals from AALL and CEAL: Chair (8:25, 35 min.)
  5. [CC:DA/AALL/2010/1]

    [CC:DA/CEAL/2012/1]

  6. Revision proposal from OLAC on video encoding formats: McGrath (9:00, 15 min.)
  7. [CC:DA/OLAC/2012/1]

  8. Report from the PCC liaison: Glennan (9:15, 10 min.)
  9. Report from ALA Publishing Services: Linker (9:25, 15 min.)
  10. Break (9:40, 20 min.)
  11. Report from the TF on Sources of Information: Scharff (10:00, 45 min.)
  12. [CC:DA/TF/Sources of Information/3]

  13. Revision proposal regarding Hearings: Schiff (10:45, 30 min.)
  14. [CC:DA/Schiff/2012/1]

  15. Report of the CC:DA webmaster: Polutta (11:15, 15 min.)
  16. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:30, 30 min.)